De Chinese muur

Wie in China, of misschien wel beter gezegd Beijing is geweest zal ongetwijfeld een bezoek hebben gebracht aan de beroemdste en langste muur ter wereld.

De Chinese Muur

De Chinese muur is ruim 6000 km lang en was de en werd ooit gebouwd om vijandelijke nomaden buiten het Chinese keizerrijk te houden. Tegenwoordig heeft China niet zoveel meer te vrezen van nomaden stammen 🙂 De mythe dat de Chinese Muur, als enige door de mens gebouwde bouwwerk, vanuit de ruimte te zien zou zijn is helaas niet waar. Gek genoeg leerden de Chinezen dit tot 2003 wel op school. In dat jaar maakte de eerste Chinese astronaut een ruimtereis en zag dat de Muur echt niet te zien was.

Tegenwoordig is de Chinese Muur vooral een grote trekpleister voor toeristen in China/Beijing. Ieder jaar bezoeken meer dan 10 miljoen toeristen deze ouwen oude muur. Het mag duidelijk zijn dat de Chinese muur een zeer populaire bestemming is. Je kunt de Chinese Muur makkelijk vanuit Beijing bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om een bezichtiging of wandeltour te boeken bij een Nederlandse tourorganisatie.

De Chinese Muur bezoeken

Mocht je nog twijfelen is het zeker aan te raden om dit wereldwonder te bezoeken. Het mag dan druk zijn met toeristen, de muur is lang genoeg om deze te verdelen. Je hebt bepaalde plekken die behoorlijk druk zijn maar er zijn ook genoeg plaatsen waar er veel minder toeristen komen. Lees je dus goed in voordat je iets boekt en laat je zeker in China niet overhalen tot een goedkope tour. Vaak word je dan met busjes tegelijk bij de drukke delen (dichter bij Beijing) van de Chinese muur afgezet.  Het deel van de muur dat Jinshanling heet is veelal nog in ‘originele’ staat, dus niet gerestaureerd, en is één van de plekken waar minder toeristen te vinden zijn.