Op Reis naar Langkawi

De term ‘tropisch paradijs’ is waarschijnlijk bedacht door iemand die in z’n hangmatje lag op één van de stranden van Pulau Langkawi. De hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, heldere water en laid-back sfeer maken Langkawi tot een paradijs op aarde.

Langkawi

De officiële naam is Langkawi Permata Kedah, wat ook wel ‘Langkawi, the Jewel of Kedah’ betekent. Het is een eilandengroep van 99 eilanden in het noordelijkste puntje van Maleisië. Ondanks de schoonheid van alle eilanden rondom Pulau Langkawi is het nog niet overspoeld door toerisme. Het staat juist bekend om het unieke karakter en de locals die hun leven, leven alsof er nooit een toerist is gespot..

Pulau Langkawi ligt maar 30 kilometer van de kust maar het lijkt een totaal andere wereld zodra je voet aan wal zet op één van de eilandjes. Langkawi is vooral bekend vanwege de indrukwekkende stranden hier. De meeste reizigers komen hier dan ook om te relaxen aan het strand, te snorkelen of duiken in Pulau Payar Marine Park of voor een trekking in het binnenland met als hoogtepunt de Gunung Mat Cincang.

Belastingparadijs

De laatste jaren is Langkawi, dat vlak bij de grens van Thailand ligt, steeds populairder geworden onder Europeanen. Er schieten steeds meer hotels, hostels en guesthouses uit de grond en de infrastructuur wordt verbeterd. Gelukkig heeft de overheid wel nagedacht over de ontwikkeling en wordt er niet als een kip zonder kop bijgebouwd. Er zijn daarom vooral veel budget accommodaties. Grote (lees hoge) resorts zijn er haast niet.

Eén van de pluspunten voor een hoop mensen om naar Langkawi te komen is het feit dat je hier geen belasting betaald. Dit maakt het leven op de eilandjes erg goedkoop. Een hostel boek je al voor minder dan €5.

Op een onbewoond eiland..

Ondanks dat er zo’n 99 eilanden bij Langkawi horen zijn er maar twee bewoond. Het grootste eiland, Pulau Langkawi, en Pulau Tuba zijn de enige bewoonde eilanden. Uiteraard zijn de andere eilanden wel te bezoeken met verschillende tours. Een ‘eiland-hopping-tour’ langs de eilandjes is een absolute aanrader met het heldere water onder je en de tropische eilanden die langzaam voorbij komen.

Beste reistijd Pulau Langkawi

De eilanden nabij Langkawi zijn het hele jaar door te bezoeken aangezien de gemiddelde temperatuur hier zo’n 30 graden is. Als je zo min mogelijk regen wil kan je het beste in de maanden juni, juli en augustus naar Langkawi afreizen.