Myanmar Baby!

Aanstaande zaterdag is het zover. Dan vertrekken we eindelijk richting Myanmar. Het land wat al zo lang op ons verlanglijstje staat. Dit omdat het land, naar we hebben horen zeggen, nog redelijk authentiek is. De reden hiervoor is dat de militaire junta pas sinds kort het land heeft opgesteld voor toeristen. De meeste toeristen laten het land echter nog links liggen omdat er weinig over bekend is en omdat het land nog niet allerlei luxe producten heeft. Zo doet je telefoon het er niet meer, hebben ze maar beperkt toegang tot internet en is het lastig om het land in te komen. Bij de grens wordt er officieel gevraagd of je een telefoon of camera bij je hebt, als dat zo is hoor je deze in te leveren. Over het algemeen doen ze niet heel moeilijk maar het kan dus zijn dat je, als je deze meeneemt, jouw gloednieuwe iPhone 6 moet afstaand bij de douane.

Visum Myanmar

Stap 1 was natuurlijk het vliegticket boeken. Stap 2 was het visum Myanmar! Gelukkig vonden we online al snel de informatie die we zochten. Je komt Myanmar absoluut niet in zonder visum en deze dien je al te regelen voor vertrek. Voor sommige landen in Azië geld dat je een visum gewoon bij aankomst kunt regelen maar dat ging nu dus niet op. Het was een kleine investering (bijna 100 euro p/p) maar soms is een reis flink investeren. 🙂

Myanmar Bezienswaardigheden

Toen we ons ticket geboekt en ons visum besteld hadden kwam de vraag “wat willen we nu gaan zien in Myanmar?”. Gelukkig vonden we Myanmar Expert waar allerlei reisinformatie te vinden is over dit geweldige land. Myanmar heeft gelukkig meer dan genoeg bezienswaardigheden om je 4 weken te kunnen vermaken. Maar wat waren nu de leukste Myanmar bezienswaardigheden  die we absoluut moesten zien? We denken zelf dat we een mooiste lijstje hebben opgesteld en zijn dan ook benieuwd naar jullie ervaringen in dit geweldige land! Hieronder onze top 5 die we gezien willen hebben :

  1. Bagan
  2. De Shwedagon Pagode
  3. Het Inle Lake
  4. De Gouden Rots
  5. Mrauk U

En nu maar hopen dat we mooi weer hebben. We hebben ons namelijk niet echt verdiept in de beste reistijd Myanmar maar over het algemeen zit je in de periode december/januari altijd wel goed in Azië, hopen we! 🙂