Veranda Lodge Hua Hin

We zijn net terug van een mooie reis van 4 weken door het prachtige Laos en Thailand. Geheel ongepland was het laatste wat we zagen Hua Hin in Thailand. Hier verbleven we in het Veranda Lodge hotel. Dit was zoals gezegd niet van tevoren gepland. Toevallig spraken we bij de 4000 islands een man die in China woonde en vaak in Thailand geweest was. Hij was al in veel plaatsen geweest en ook veel badplaatsen had hij al gezien. Nu waren wij net op zoek naar een mooie badplaats in Thailand.

Hua Hin

Omdat we de 4000 eilanden wel hadden gezien na 3 dagen vroegen we of hij nog iets wist in de buurt van Bangkok. Hij dacht even aan Pattaya of zelfs koh Tao maar kwam daarna gelukkig met Hua Hin. We besloten voor Hua Hin te gaan zonder dat we er al teveel van af wisten. Toen kwam het volgende, waar gaan we slapen? Een snelle blik in onze reisgids bracht ons weinig dus zijn we maar op de bonnefooi naar Hua Hin vertrokken..  Gelukkig bleek er meer dan genoeg aanbod te zijn wat betreft hotels, hostels of resorts. De vrouw achter de balie van het informatiecentrum was wel zo aardig om het Veranda Lodge hotel aan te raden, mits we daar het budget voor hadden. Het is namelijk een, voor Thaise begrippen, wat prijzig hotel.

Veranda Lodge hotel

Gelukkig hebben we geen moment spijt gekregen van deze keuze. Wat hebben we er een heerlijke tijd gehad. Het Veranda Lodge Hua Hin ligt direct aan het strand, heeft een eigen stuk ‘prive strand’ waar  elke ochtend bedden met parasols netjes worden neergezet, een restaurant aan het strand, een eigen zwembad en de kamers zijn voorzien van alle luxe die men maar kan verzinnen. Daarbij was er in het hele hotel gratis WIFI beschikbaar. Zowel in het hotel, op de kamer, bij het zwembad, in het restaurant en zelfs op het strand 🙂.

Dit was voor ons na 3,5 week backpacken, waarbij we soms sliepen in hostels van 3 euro per nacht, wel even wennen. Ook het persoon was buitengewoon vriendelijk en we kregen elke dag een gratis fles water en het ontbijt zat ook bij de prijs inbegrepen. We voelde ons voor de laatste paar dagen even ware flashpackers. Elke dag begonnen we met een heerlijk ontbijt in het restaurant aan het strand, waarna we de dag heerlijk op het strand verbleven of aan het zwembad lagen. ’s Avonds trokken we de stad in om in één van de vele restaurants heerlijk te eten. We hebben even heerlijk uitgerust voordat we weer naar Nederland vertrokken. Al met al dus een perfecte keuze geweest en we zijn nog steeds blij dat we door toeval hier beland zijn. Het is een absolute aanrader.

Mocht je op zoek zijn naar een hotel in Thailand of meer informatie willen over Thailand bezienswaardigheden kijk dan eens op www.azie-expert.nl.