De Prachtige Malediven

Prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Azië. Deze eilandengroep heeft misschien niet de indrukwekkende tempels of magische vulkanen maar wie van zon, zee en strand houd is op de Malediven op het juiste adres.

Malediven

De bijna 1200 eilanden die je hier vindt hebben allemaal prachtige witte zandstranden omringd door helder blauw water. Dit alleen zou al genoeg moeten zijn om naar dit paradijs in zee te vertrekken. Daar komt nog eens bij dat de onderwaterwereld hier tot de mooiste ter wereld hoort. En je vindt dit allemaal op kleine, tropische eilandjes waar je écht tot rust kan komen.

Malediven9 STNiet iedereen heeft de Malediven boven aan het ‘to-do’ lijstje staan. Dat is ook niet vreemd aangezien je nog niet zo heel lang geleden niet echt kon rondreizen in de Malediven. Het land hield toerisme en het lokale leven namelijk strikt gescheiden wat betekende dat je alleen in resorts kon verblijven op onbewoonde eilanden.

Daarom was (en is) de Malediven vooral populair bij stelletjes en pas getrouwde mensen op zoek naar rust en ontspanning. Die tijd is echter geweest. Sinds een aantal jaar kunnen toeristen in de Malediven zich ‘mengen’ met de lokale bevolking. Dit betekent dat je met veerbootjes tussen alle eilanden kan hoppen.

Van de in totaal 1.190 eilanden was er een deel bewoond door locals die je vandaag de dag dus kan bezoeken. De mooie eilanden met het lokale leven laten langzaam maar zeker de individuele reiziger toe waardoor je meer en meer van de Malediven en het leven op de Malediven kunt ontdekken. Dit heeft er toe geleid dat er niet alleen maar toeristen met georganiseerde reizen komen maar ook individuele reizigers. Je kan nu zien hoe de inwoners van de Malediven hun dag doorbrengen en in plaats van dat je gebonden bent aan resorts van minimaal €250 per nacht kan je nu ook in hostels en guesthouses slapen. Dus ook de reizigers met een krapper budget kunnen de Malediven bezoeken. Let er wel op dat de prijzen voor hostels en guesthouses nog steeds redelijk hoog zijn in vergelijking met andere landen in (Zuidoost) Azië.

Duiken, snorkelen en surfen

Malediven14 STDe Malediven is een paradijs voor wie van wateractiviteiten houd. Het is geen wonder dat de Malediven een perfecte plek is om te duiken en snorkelen. Het koraal rondom de eilanden is nog grotendeels intact en lenen zicht uitstekend voor duik- en snorkeltripjes. Daarnaast kan je op de Malediven ook erg goed surfen. Niet alleen golfsurfer is hier een veel beoefende sport, ook windsurfen, kitesurfen en zeilen wordt hier veel gedaan.

De Malediven is een echt tropisch paradijs met witte zandstranden, prachtig helder water en het laid-back leven van de locals. De regering doet er veel aan om de eilanden te houden zoals ze zijn. Zo staan ze geen hoogbouw toe en door de beperkte invloed van de ‘buitenwereld’ is de Malediven werkelijk een wereld apart. Zodra je hier voet aan wal zet wordt je overdonderd door de indrukwekkend schoonheid en de vriendelijke mensen.