Westland in Tokyo

Yoyogi Koen park

Afgelopen januari was het zover, de reiziger uit het Westland vertrok voor 1,5 week naar Tokyo. Niet geheel de vakantie die je verwacht; zeker gezien het feit dat het daar maar 10 graden is. We hebben zo langzamerhand elk klimaat gehad. Ooit begonnen met 30-35 graden in Azie, 20-25 in Nieuw Zeeland, 10 graden in Tokyo en altijd minimaal-1 als je weer in het Westland bent.
Op het vliegveld merk je weer dat je naar Azië gaat. Ik stond in de rij en die Chinezen stonden alweer tegen me aan te rijden,voor te dringen in rijen en de douane boos te maken maar ze doen net of ze gek zijn. Dat zal wel ff wennen zijn, terug naar de drukte van Azië. Een test voor mn geduld en temperament. Ik kom vast en zeker heel volwassen terug…uhum.

Eenmaal in Tokyo aangekomen viel het alles mee, de Japanners zijn super aardig. Iedereen in de metro vroeg of ik hulp nodig had en toen ik ’s avonds op straat stond op zoek naar het hostel hielp een oude man me de weg vinden met zn GPS systeem op zn telefoon, hij liep zelfs de hele weg mee! Tokyo vs. Westland; 1-0.
De eerste dag heb een beetje rondgelopen en wegwijs gemaakt in de stad. Het is hier schoner dan Beijing en HongKong, wel kouder en daar moet ik nog even aan wennen. De 1e dag ging ik met Sam, mijn Engelse roommate gelijk naar de Tokyo Tower.

Tokyo Tower

Het verhaal achter de Tokyo Tower vind ik trouwens heel erg mooi. Degene die de Tokyo Tower wel eens hebben gezien weten dat het heel erg lijkt op de Eiffel Toren. Waarschijnlijk zijn de Fransen hier net zo min geliefd als in Europa want de Japanners hebben met de Tokyo Tower de Eiffel toren letterlijk nagebouwd, alleen dan wel 16 meter groter dan de echte Eiffel Toren haha! Het uitzicht is wel echt fantastisch, wolkenkrabbers en op de achtergrond groen gebergte. Wij komen zelf uit het Westland en het uitzicht is daar beperkt tot kassen. Zeker geen wolkenkrabbers en al helemaal geen groene gebergtes. Als wij al gebergtes zien zijn dat meestal de verkeersdrempels die hier door de gemeente zeer geliefd zijn. Tokyo vs. Westland; 2-0.

Op zoek naar een mooie stad met veel cultuur en geschiedenis in Japan? Lees dan meer over Kyoto!

Verder zijn we naar Toyogi Koen park geweest wat hier nogal bekend schijnt te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een hoop had verwacht maar niet datgeen wat ik die dag zou zien. Om een kleine toelichting te geven kan ik jullie eigenlijk alleen doorverwijzen naar de foto bij dit verhaal. Als eerste kwam ik ‘rock en rollende’ Japanners tegen, daarna kwam ik een man tegen die zijn toneelstuk aan het oefenen was met als tegenspeler; een boom. Als klap op de vuurpijl kwam ik bij een dubieus, interessant, bizar (ik weet niet nog steeds niet hoe ik het moet noemen) clubje aan die in vrij bijzondere kleding aan het dansen waren. Ik heb me laten vertellen dat het heel normaal is in Japan om jezelf te laten gaan in een PowerRanger pak, omringt door mensen in nog apartere pakjes en lekker te dansen. In 26 jaar Westland heb ik dat nog nooit meegemaakt! Tokyo vs. Westland; 3-0.

Westland stays home

Tokyo is in alles een wereldstad, er wonen 8,7 miljoen mensen. De gebouwen zijn veel immens hoog in vergelijking met het grootste gebouw in Nederland, de cultuur is overal te vinden, de wegen zijn nog drukker dan in Nederland en de mensen werken hier nog harder dan in Nederland. Maar toch voelt Tokyo heel gemoedelijk. De mensen zijn ongekend aardig, en in tegenstelling tot China respecteren ze hier jouw ‘ personal space’ . Daarnaast behandelen ze je met respect, je wordt niet benadeeld omdat je toerist bent. Of ze zijn er zo goed in dat je het niet door hebt. En de Japanners zijn eigenlijk overal goed in (behalve zingen).

Eindstand Tokyo v.s. Westland; 3-0. Al met is Tokyo een van meest bijzondere steden waar ik geweest ben. In alles een wereld stad maar wel met een relaxte sfeer. Een absolute aanrader voor iedereen! Maar toch blijft Nederland, of het Westland je thuis, en om een bekend citaat te citeren; ’Een tevreden mens kan reizen door zijn eigen thuis’. Al staat het prachtige Nieuw Zeeland tegenwoordig wel op een goede 2e plek ;).