Op reis naar Griekenland

Ieder jaar opnieuw kiezen zeer veel reizigers er voor om een vakantie te boeken naar het land van imposante Goden, een eeuwige brandende zon, uitnodigende eilanden en een op cultureel vlak zeer interessante hoofdstad. We hebben het hier uiteraard over Griekenland, niet zomaar één van ’s werelds populairste vakantiebestemmingen. Griekenland is een land waar je in principe het hele jaar door prima kan vertoeven. Is het net wat te koud voor een zon-, zee-, strandvakantie, maar wil je toch graag kunnen genieten van een lekker sterke ouzo die wordt opgediend voor of na een tzatziki? In dat geval kan je er nog altijd voor kiezen om een stedentrip naar Athene te boeken!

Prachtige eilanden

Een niet onbelangrijk onderdeel van Griekenland vormen de bij vakantiegangers zeer populaire eilanden. Namen als Kos en Rhodos, maar ook Kreta, Mykonos en Santorini doen bij menig reiziger ongetwijfeld een belletje rinkelen. Al deze verschillende vakantiebestemmingen krijgen ieder jaar opnieuw heel wat bezoekers over de vloer die er willen genieten van de prachtige, uitnodigende stranden, de knallende beats in de discotheken en de ongelofelijk diverse toeristische infrastructuur. Tel daar ook nog eens het gemoedelijke leven van de Grieken evenals de altijd weer aanwezige zon bij op en je hebt meteen voldoende goede redenen om een vakantie naar één van de Griekse eilanden te overwegen!

Op stedentrip naar Athene

Heb je het niet zo begrepen op een vakantie die in het teken staat van de zee en het strand, maar wil je die o zo indrukwekkende en meeslepende Griekse geschiedenis ontdekken? Ook dat is uiteraard mogelijk! Van Griekenland wordt wel eens gezegd dat het land één groot openluchtmuseum is en daar valt best wat voor te zeggen. Niet alleen in de hoofdstad Athene, maar ook in tal van andere steden en regio’s zijn indrukwekkende overblijfselen uit het verleden terug te vinden… Op Rhodos waan je, je zelfs nog even in de schaduw van de enorme kolos die er ooit de zeelieden in de haven verwelkomde!

Wanneer je enkele van de belangrijkste overblijfselen uit de Griekse geschiedenis wil aanschouwen kan een stedentrip Athene boeken evenwel een uitstekende start betekenen. Tijdens je vakantie kan je hier namelijk niet alleen de Akropolis bezoeken, ook de Tempel van de Olympische Zeus, de Agora evenals het Nationaal Archeologisch Museum mogen absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken. Wil je cultuur afwisselen met een vleugje ontspanning en wil je graag de lokale gebruiken leren kennen? Neem dan ’s avonds even tijd om een lokale bar in te duiken of meng je onder de jongeren in de plaatselijke discotheken en ervaar die typisch Griekse gastvrijheid ten volle!

Als Westlander wil je natuurlijk zo snel mogelijk op het vliegveld zijn? Bekijk dan alle mogelijkheden om bij Rotterdam airport te parkeren.