Dingen die je niet moet doen op reis

Op bijna elk blog lees je wat je wel moet doen tijdens het reizen en waarom reizen zo leuk is. Helaas zijn er weinig tips te vinden over wat je vooral niet moet doen terwijl dat misschien wel net zo handig is om te weten. Gelukkig hebben wij, en onze trouwe volgers, genoeg meegemaakt tijdens het reizen om het één en ander met jullie te delen. Hier een aantal tips over wat je beter niet kan doen tijdens het reizen.

1. Eet en drink niet bij bezienswaardigheden

Net als in Nederland of Europa is het eten en drinken altijd duurder in de buurt van populaire bezienswaardigheden. Als je er voor kiest om wat te eten om de hoek van van de Angkor Wat zal je altijd meer betalen dan een tentje een paar straten verderop. Je betaald makkelijk het dubbele en de kwaliteit is vaak niet best. Ze hoeven zich immers niet druk te maken of klanten wel of niet terug komen. Vraag je TukTuk driver of een local naar andere eettentjes in de buurt.

2. Geen geld wisselen op vliegvelden

Op een vliegveld krijg je altijd minder voor je geld dan je hoort te krijgen. Als je het lokale geld nodig hebt kan je beter pinnen of je Credit Card gebruiken. Wissel dan ook geen geld behalve wanneer je echt niet anders kan. Zo waren wij in Chili toen onze CreditCard én normale bankpas het niet deden. Op zo’n moment heb je weinig keuze. Maar hou het bij je plastic betaalpasjes zo lang je kan!

3. Bezuinig niet op reisverzekeringen

Of je nu gaat backpacken of gewoon gaat reizen, bezuinig niet op een reisverzekering. Het zal bij veel mensen het eerste zijn waar een streep door heen gaat als het aankomt op bezuinigen. Op reis weet je nooit wat er kan gebeuren. Zo hebben wij 24 uur in quarantaine gezeten in China en hebben we ontstoken tenen gehad tijdens een rondreis door Vietnam. Het laatste wat je wil is honderden euro’s kwijt zijn omdat je geen verzekering hebt afgesloten.

4. Slaap niet alleen in hotels

Hotels zijn over het algemeen de duurste vorm van accommodatie. Een hostel is een goedkopere manier van overnachten. De meeste mensen denken dat hostels vies, onhygiënisch en oud zijn en dat het allemaal gericht is op budget travelers. Niets in minder waar. De kwaliteit van hostels is vaak meer dan dan goed en soms beter dan hotels. Het is ook nog eens gezelliger met een gezamenlijke ruimte voor reizigers met pooltafels, computers, leeshoeken of chill ruimtes. Alles is er op gericht om in contact te komen met elkaar.

5. Kies niet altijd tijd boven geld

Hoewel het internet vol staat met tips over het besparen van geld en zo goedkoop mogelijk reizen is goedkoop niet altijd beter. Is het die €30 besparen waard als je daardoor 10 uur langer onderweg bent en een dag helemaal gesloopt? De meeste reizigers hebber meer tijd dan geld maar probeer een middenweg te vinden. Budget reizen draait niet alleen om zo goedkoop mogelijk reizen. Je moet slim met zowel je geld als tijd om gaan. Verspil dus geen tijd maar ook geen geld!