Waarom in Azie reizen

Mensen vragen ons wel eens; ‘waarom zijn jullie zo gek van Azië’. Of; ‘Is Zuid Amerika niks voor jullie?’. Hoewel wij Zuid Amerika zeker niet uitsluiten heeft Azië ons hart gestolen. Het is een feest voor je zintuigen. Alles in Azië boeit en interesseert. Van de eeuwenoude tempels tot het heerlijke eten, van de indrukwekkende natuur tot de traditionele dorpjes of juist futuristische steden. Veel mensen reizen richting Azië omdat het bekend staat als budget–vriendelijk.

Er is echter veel meer dan goedkope accommodatie en eten. De sublieme kustlijnen, met sneeuw bedekte bergen, de machtige Mekong rivier en de wilde dieren in de jungle. Het Aziatische landschap fascineert en betovert . En boven alles is Azië een spirituele plek. Nergens ter wereld vind je meer tempels, wierook en het aanbidden van verschillende goden. En als dat nog niet genoeg is heb je de spectaculaire bouwwerken als de Chinese Muur, de tempels bij Angkor of Bagan of de paleizen in Japan. Azië biedt zo veel dat het onmogelijk is alles te zien (tenzij je heel veel tijd hebt). Maar wat maakt Azië nu zo speciaal? Het zijn niet alleen de tempels of mooie natuur. Wij hebben een lijstje gemaakt waarom wij vinden dat Azië het leukste continent is om te reizen!

Het is makkelijk reizen

Dat het zo makkelijk reizen is ligt grotendeels aan de prijzen. Voor een ritje met de taxi, een treinreis of een binnenlandse vlucht betaal je een stuk minder dan in Europa. Daarnaast rijden er zo veel bussen, minivans of treinen dat er altijd wel een mogelijkheid is om ergens te komen. Het beste is echter de mogelijkheid om je tours, reisjes of trips te boeken. Overal kan je treinkaartjes of vliegtickets kopen. Ook een ticket Thailand kost tegenwoordig bijna niks meer en dan ligt geheel Azië aan je voeten.

De historie

Er staan in Azië een paar van de oudste tempels ter wereld. Azië is ook de plek waar een paar van de oudste beschaving ter wereld zijn gevonden. En al deze oude beschavingen hebben prachtige tempels en gebouwen achter gelaten. De tempels van Bagan in Myanmar, Angkor Wat in Cambodja of de Borobudur in Indonesië zijn allemaal nog in bijzonder goede staat en dus te bezichtigen. En dat die tempels er nog staan is bijzonder, Azië, en met name Zuid-Oost Azië heeft te maken gehad me verschillende oorlogen en regimes zoals de Vietnam Oorlog, de Rode Khmer, de bombardementen in Laos, protesten in Thailand en de situatie in Myanmar.

De mensen

Misschien zijn de mensen nog wel het mooiste van Azie. Ze lachen altijd, zijn open en gastvrij en de vrolijkste mensen die je tegen kan komen. En de mensen in Azie hebben een moeilijke periode achter de rug, en sommige leven nog steeds onder moeilijke omstandigheden. Ze zullen echter altijd voor je klaar staan en delen alles wat ze hebben. Als je open staat voor de locals kan je zomaar op een bruiloft (of begrafenis) eindigen of met de hele familie mee eten.

Het eten

Eigenlijk zou het eten al reden genoeg moeten zijn voor een reisje naar het oosten. In heel Azië vindt je het lekkerste eten wat je maar kan bedenken. En niet alleen Aziatisch, ze hebben er werkelijk van alles! Of je nu op straat eet in Bangkok of de culinaire hoogstandjes in Vietnam, er is een overvloed aan keuze. Nergens in de wereld vind je eten wat zo divers, kleurrijk en smaakvol is als in Azië!

De cultuur

Om alles wat met cultuur te maken heft op te noemen in één blogbericht is onmogelijk maar dat de cultuur in Azië. In Azië heb je zo veel tradities, talen, religies, levensstijlen, gerechten enz. enz. Een bezoek aan Azië is een feest voor je zintuigen. Je doet zoveel indrukken op dat je niet weet waar je moet kijken. En waar cultuur in Europa vervaagd blijft het in Azië in tact. Veel landen en inwoners blijven hun eigen tradities uitvoeren.

De feestjes!

Wij hebben in Azië gefeest zoals nergens anders! Het is zonde om alleen voor de feestjes te komen (hoewel er genoeg zijn die dat doen) maar de feestjes in Azië zijn wel legendarisch! De meeste populaire plekken hebben een breed scala aan bars en feestlocaties. De eilanden in Thailand (Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Phangan en laten we Krabi niet vergeten) staan bekend om hun feestjes. Bangkok is één en al feest, Bali trekt meer dronken toeristen dan locals en Cambodja en Laos hebben er helemaal goed op ingespeeld. Als je een onvergetelijke verjaardag wil is Azië zeker een aanrader!