De beste reistijd Azië?

De eerste vraag die je jezelf stelt als je op reis wil naar Azië is “wat is de beste reistijd?”.

Tenminste dat lijkt ons de meeste logische vraag :-). Voor Azië is dit nogal eens lastig aan te geven omdat veel landen een ander klimaat hebben of omdat landen zo lang zijn dat ze verschillende klimaat zones hebben. Dus de vraag “wat is de beste reistijd voor Azië” is moeilijk te beantwoorden. Daarnaast is het ook nog maar net de vraag waarvoor je Azië wilt gaan bezoeken. Ga jij voor het strand dan wil je dus veel zon en weinig regen. Ga je voor de natuur dan wil je juist net na het regenseizoen gaan want dan is de natuur op zijn mooist. Er zijn dus nogal wat punten om rekening mee te houden.

Als we de populairste landen bekijken, dan kunnen we redelijk stellen dat we wel weten wat de beste reistijd is. Al is het weer natuurlijk niet te voorspellen, daar weten we in Nederland alles van. Het kan zomaar dat je zelfs in het beste seizoen overvallen wordt door een storm. De kans is echter wel een stuk kleiner.

Beste reistijd Vietnam

Wat is de beste reistijd Vietnam? Vietnam is een “lang” land. Met zo’n 1600 kilometer kun je dat wel stellen. Het is daarom misschien ook wel het beste om de beste reistijd voor zowel Noord als Zuid Vietnam op te geven. Over het algemeen kan je wel stellen dat Vietnam het hele jaar rond goed te bereizen is. Wij waren er in 2009 eind augustus en september. Over het algemeen niet de beste maanden maar hebben totaal geen last gehad van het weer. Uiteraard regende we wel eens nat terwijl we op de brommer van Ho Chi Minh naar Hanoi aan het rijden waren maar over het algemeen hadden we perfect weer en de tijd van ons leven gehad. Als we een advies moeten geven zou ik zeggen dat Vietnam het beste te bezoeken is tussen december en februari. Dit omdat in deze tijd over het algemeen de minste regen valt.

Beste reistijd Indonesië

Wat is de beste reistijd Indonesië? Ook voor Indonesië geldt dat het land enorm uitgestrekt is. Het telt zo’n 4000 kilometer en meer dan 17.000 eilanden. Ter vergelijking, als je van Amsterdam naar Moskou vliegt is dit zo’n 2151 kilometer. Ook voor Indonesië telt dus dat je voor ieder eiland goed moet kijken wat er aangegeven wordt. Om een algemeen advies te geven kunnen we wel stellen dat je Indonesië het beste kunt bezoeken in onze zomermaanden. Wat ook direct weer verklaard waarom Indonesië zo’n enorm populair vakantie land is geworden.