Backpacken in Vietnam

Onze mooiste tijd tijdens het backpacken in Azië was toch wel in Vietnam. Van te voren hadden we de uitzending van top gear gezien waarin ze met een brommer vanuit Ho Chi Minh City naar Hanoi reden. Thuis dachten we “dat gaan wij ook doen”! En dus, toen we eenmaal aankwamen in HCMC, zijn we direct op zoek gegaan naar een brommer. Het backpacken in Vietnam was een belevenis op zich maar met de brommer door het land toeren maakte het nog unieker. Het is een absolute aanrader om te doen.

Hou er wel rekening mee dat je dient te beschikken over een internationaal rijbewijs wat je in Vietnam dient te vertalen in het Vietnamees. Doe je dit niet kunnen ze je brommer innemen. Daarnaast is voorzichtigheid geboden. Als buitenlander krijg je snel de schuld ook al was het ongeluk niet jouw schuld.

We hebben een prachtige reis gemaakt vanuit Ho Chi Minh naar Hanoi, al hebben we een klein stukje met de trein gedaan! 🙂 Dit “moest” omdat we anders het prachtige Sapa en Halong Bay hadden gemist. Vooral Halong Bay stond hoog op ons verlang lijstje dus wilde we dit absoluut niet missen. Na een stukje met de trein kwamen we goed en snel aan in Hanoi. Hier vandaan hebben we onze brommers weer verkocht en zijn we met de trein verder gereisd naar Sapa. Hier hebben we een prachtige week gehad. Halong Bay hebben we zelfs 2x gezien. De eerste keer was het prachtig weer en kwam al het prachtige natuur schoon nog beter uit. Maar ondanks dat het de tweede keer iets minder weer was blijft het nog steeds een prachtige ervaring. Mocht je ooit naar Vietnam gaan is dit zeker het aanraden waard. Overigens is de mooiste highlight van Vietnam eigenlijk de bevolking zelf. We zijn onderweg ontelbare keren geholpen door de lokale bevolking als we weer eens een lekke band hadden of zonder benzine stonden.

2 gedachten over “Backpacken in Vietnam

 • februari 14, 2015 om 7:48 am
  Permalink

  Lijkt me een fantastische reis.
  Wil het volgend jaar ook doen.
  Vraag me alleen af waar en voor hoeveel je een motor heb gekocht. En hoe je die weer verkocht heb.

  • februari 16, 2015 om 11:00 am
   Permalink

   Beste Foe,

   Wij hadden geen motoren maar brommers. Dit is een zeer belangrijk verschil. Voor een motor heb je een rijbewijs nodig wat vertaald is in het Vietnamees. Voor een brommer onder de 50cc niet.
   De brommer kopen is het minste probleem. Roep ergens dat je een brommer zoekt en iedereen wil je er 1 verkopen. Probleem is alleen dat je geen idee hebt wat ze kosten. Het beste kun je dus in je hotel of hostel gewoon is een praatje maken met iemand achter de balie. Vraag hem of haar wat een brommer moet kosten zodat je een idee hebt.
   Wij hebben onze brommers niet verkocht maar weggegeven. Dit deden we omdat we A. te weinig te hadden en B. iets voor het goede doel wilde doen. De mensen aan wie we de brommers gegeven hebben, hebben ons beloofd het geld aan de minderheden in de bergen te schenken.

Reacties zijn gesloten.