Dronken in Hoi An

Gister, toen ik mijn verjaardag voor de familie vierde, kwam het onderwerp opeens op dronken. Dit omdat een van de aanwezige de avond daarvoor ‘olympisch’ dronken was geworden tijdens een spelletje “circle of fire”. Voor diegene die het spel niet kennen: met een spel kaarten op tafel worden er allebei rare regels verzonnen, bijvoorbeeld dat je geen ja meer mag zeggen. Meestal lopen dit soort spelletjes voor een aantal mensen aan tafel niet goed af en sommigen worden zelfs ‘olympisch’ dronken .

Hoi An

Anyway door dit onderwerp moest ik vandaag weer denken aan een beroemde avond in Hoi An. Hoi An op zichzelf is, zoals je misschien op de link hebt gezien, een ontzettend leuk, mooi en rustig plaatje aan de Vietnamese kust. Maar om te beginnen zal ik het begrip ‘buckets’ uitleggen. Buckets worden in grote delen van Azië verkocht, het zijn kleine emmertjes (formaat waarmee kleine kinderen op het strand spelen) met daarin allerlei sterke drank door elkaar gemixt. Meestal 2,3 of 4 soorten door elkaar met wat frisdrank voor de smaak. (kijk HIER voor een voorbeeld)

We hadden eerder tijdens het backpacken in Vietnam al kennis gemaakt met het begrip buckets en wat de gevolgen hiervan konden zijn. Toen we dus in Hoi An gingen stappen en ergens aan het einde van de avond nog in een bar terecht kwamen waar het happy our was had ik ook beter moeten weten dan een bucket te bestellen, maarja.. Toch bestelde ik deze en met een bucket sterke drank onder elke arm liep ik dan ook vrolijk de bar weer in opzoek naar mijn reisgenoot. Deze was ondertussen, terwijl ik aan de bar stond, met een hoogblonde dame uit Denemarken verdwenen richting het zwembad voor een nachtelijke duik. Er zat dus voor mij niets anders op dan de buckets dan maar zelf / met andere mensen op te drinken, wat voornamelijk neerkwam op het zelf opdrinken. Toen ik dus 2 buckets en een uurtje later een duik ging nemen in het zwembad, sloeg de drank genadeloos toe. Nadat ik boven kwam en op het randje van het zwembad ging zitten viel ik plots om. Na weer recht te zijn gaan zitten en WEER om te vallen was het wel duidelijk, ik ben dronken en dit gaat niet goed.

Alleen stappen op reis

Puntje bij paaltje werd mijn partner in crime, die ik al een tijdje niet meer gezien had, uit de bar opgeduikeld door een oplettende reisleidster om bij mij te komen kijken. Ik kon niet meer op mijn voeten staan en wilde alleen nog maar slapen. Uiteindelijk ben ik, 3 taxi’s en een hoop hulp later, weer terug in het hostel gekomen. Meer dood dan levend . Ik had het geluk dat ik samen met iemand in de bar was. We zijn namelijk ook wel is iemand tegen gekomen die na een avondje doorzakken ‘iets’ wat dronken was geworden en wakker werd op het strand met alleen nog maar zijn boxershort aan. Alles was weg, geld, telefoon, camera en zelfs zijn kleren waren meegenomen.

Het is dus als je op reis bent verstandig om niet alleen te gaan stappen. Misschien dat mensen dit sowieso al niet zouden doen maar geloof me op reis komt het vaak genoeg voor. Als je gaat stappen zorg dan dat je samen met iemand van je hostel gaat of iemand die in de buurt verblijft zodat je elkaar een beetje in de gaten kan houden voor gevallen zoals hierboven geschreven. Want dit soort dronken avonden overkomt ons allemaal wel is en geloof me, dan ben je blij als er iemand bij is om je thuis te brengen.

Wil je meer over de leukste bezienswaardigheden van Vietnam lezen kijk dan op ons blog voor meer Vietnam bezienswaardigheden!