Terug In Nederland

Mijn laatste verhaal ging over het feit dat ik weer terug naar Nederland ging vanuit Laos. Zoals de meeste waarschijnlijk wel gemerkt hebben (of nu merken) ben ik inderdaad uit Laos terug gekomen, safe and sound.

Om een of andere reden had ik er nu wat minder moeite mee om naar huis te gaan dan tijdens die reis. Waarschijnlijk omdat ik nu wist dat het ‘maar’ voor 3,5 week was en dat zie je toch meer als een vakantie. En wat voor een!

Ik heb echt weer super veel gezien en me kapot gelachen met Raoul over die idiote Aziaten die echt nergens om geven.

Toch went het weer vrij snel in Nederland. Het leven gaat (gelukkig) gewoon weer door ondanks dat je het gevoel hebt gehad dat je super lang bent weg geweest! Het eerste wat uiteraard opviel was het weer. Ik had Terror Tonny nog ge-smst met de vraag hoe het weer in NL was. ‘Super, zonneschijn en blauwe lucht’, kreeg ik terug. Uiteraard mn chill broek, T-shirt en slippers aan gedaan want het was tenslotte mooi weer. Maar helaas, of moeders had een typefout gemaakt, of ze had het weerbericht van 10 Augustus 1927 gelezen of het was ECHT gewoon koud. En bij moeders zou het wel eens alledrie de punten kunnen zijn.. Het moment dat ik bij Schiphol naar buiten stapte werden m’n tenen spontaan blauw en m’n chill broek voelde ineens niet zo heel chill meer. Er was inderdaad een blauw lucht, en ook zon, alleen was het maar 15 graden, en dat is best koud als je uit 35 graden komt!

Het lijkt ondertussen al weer een jaar geleden dat ik op vakantie was! Het begint hier weer winter te worden. De verwarming moet weer aan enzo. Hoewel dat in mijn huis nog een hele opgave is. Mijn thermostaat is net zo ingewikkeld als de WC’s in Japan. Je moet ongeveer aan de Technische Universiteit gestudeerd hebben om m’n verwarming aan te zetten. Er zitten zo belachelijk veel functies en knopjes op dat het bijna onmogelijk wordt. Waarom maken ze niet gewoon weer zo’n ouderwetse draaiknop waar je ala Tiesto aan kan draaien tot het 20 graden in huis is! Het heeft bij mij thuis ongeveer een week gevoeld als Curacao , heerlijk 38 graden alleen dan met een luchtvochtigheid van 95%. Gelukkig kwam Thymen na een week terug van vakantie die me binnen 2 minuten uitlegde hoe de verwarming werkt, wat neerkwam op; ‘gewoon zorgen dat die DRAAIKNOP tussen de 15 en de 20 graden blijft’. Dus toch die draaiknop, ik ben nu eenmaal niet zo technisch:)